Международен образователен проект - "Мотивирани учители за успешна детска градина"

Международен образователен проект - "Мотивирани учители за успешна детска градина"

Международен образователен проект - "Мотивирани учители за успешна детска градина"

  През месец Май 2019 година Детска градина „Синчец” получи одобрение за провеждане на образователен проект, чиято цел е повишаване професионалната квалификация на учителите от екипа. Проектът е по Европейска програма Еразъм + и е на  стойност 7860 Евро. Той ще се осъществи в рамките на деветнадесет месеца - от Септември 2019 година до Март 2021 година. Проектът се състои от три етапа, като през втория двама колеги ще имат възможността да присъстват на методични курсове за учители на деца от предучилищна възраст, които се организират в Англия. Намеренията на този образователен проект са: да предоставим възможност за професионално израстване на учителите, участвайки в международни квалификационни обучения, да се запознаем с полезни учебни практики от европейското образование и  да надградим  професионалния си опит.
 Очакваните резултати от този пореден за екипа европейски проект са: да обогатим нуждите си от професионално развитие, да повишим качеството и многообразието на преподаване на нашите малки ученици, да предадем по-съвременен облик на учебния процес в ДГ"Синчец".

    По повод дните на програма Еразъм +  от 10 до 12 Октомври 2019 година, в Детска градина „Синчец”се проведоха няколко мини-проекта с децата от подготвителна група „Смехорани”. Целта им бе те да се запознаят с европейските символи и държавите от Европейския съюз. Малчуганите проявиха интерес към темата „Европа”и  ентусиазирано изработиха флагчета и шапки, показвайки знания и умения.